Kulissit kaatuu

Tositapahtumiin perustuva Kulissit kaatuu iskee suoraan kiinni aiheeseensa. Tragikomedian keskushenkilö on näyttelijä Nata, joka ei myönnä sairauttaan. Kulissit kuitenkin horjuvat. Näemme miten hän sinnittelee työn ja arjen keskellä häpeän ja valheen kierteessä. Vauhtia ei hidasta edes haudasta noussut Isontaloon Antti eikä hekumallisesti saarnaava Raakel-mummo. Elämä on oopperaa!

Esitys leikittelee identiteetillä, hurmoksella ja uskolla. Se katsoo ihmistä ja alkoholismia armollisesti.

Näytelmä rikkoo käsityksen alkoholismista, jonka kasvot on usein ottanut keski-ikäinen perheenisä tai yksinäinen eläkkeelle jäänyt nainen. Kuka tahansa meistä voi sairastua alkoholismiin missä elämäntilanteessa tahansa. Tämä esitys ei kuitenkaan lietso pelkoa vaan kannustaa kohtamaan asioita rehellisesti.

Esityksen musiikki kulkee vahvasta oopperasta ja säihkyvästä musikaalista Lasse Lintalan herkkiin sävelmiin.

”Esitys ei saarnaa tai moralisoi. Se kertoo lämpimällä huumorilla nuoren naisen kasvu­tarinan huippuelämyksiä kuumeisesti saalistavasta platina­blondista vieroituksessa itsensä löytävään aikuiseen naiseen.”

– Helsingin Sanomat

”Näytelmällä on monta ansiota. Se näyttää kuinka inhimillisesti monimutkaisesta ja monisyisestä sairaudesta alkoholismissa on kyse. Geenit altistavat, mutta loppuviimein pelissä ovat koko persoona ja menneisyys. Lintalan avoimuus on aseistariisuvan rohkeaa hänen käydessään läpi elämän kipupisteitä”, kirjoittaa toimittaja Anne Puumala Kulissit kaatuu- näytelmästä.

 

Käsikirjoitus: Natalil Lintala Ohjaus:Tero Heinämäki Muusikko: Mari Kätkä

Esiintyjät: Natalil Lintala, Mari Kätkä ja Tero Heinämäki Valosuunnittelu: Jere Kolehmainen

 

Esitys on tilattavissa niin teatterisaleihin kuin ravintolanäyttämöille ja kouluihin. Ota yhteyttä!

 

 

Flinkkilä & Tastula – ilman puudutusta ja buustereita

 

Näyttelijä ja laulaja